Talento e sabor: así foron os traballos finais do curso de especialización de panadaría e bolaría artesanal.

Onte vivimos unha xornada moi especial no CIFP Paseo das Pontes coa exposición dos traballos de fin de curso dos alumnos e alumnas do Curso de Especialización de panadaría e bolaría artesanal. Unha mostra impresionante do talento e a dedicación que demostraron ao longo de toda a súa formación.

Cada estudante presentou unha mesa final que reflectía a perfección todo o aprendido. Dende a elaboración da súa propia masa nai, a base de todos os seus exquisitos produtos, ata a creación de panes artesanais con cereais tradicionais e pseudocereais que evocaban sabores auténticos e texturas sorprendentes. Non faltaron os panes especiais, que demostraron a súa capacidade de innovación e creatividade.

A variedade e a calidade da bolaría tamén deixaron a todos os asistentes sen palabras. Pezas de follado delicadas e saborosas, elaboracións doces que eran auténticas tentacións e propostas salgadas, con e sen recheo, que evidenciaban un dominio das técnicas e dos ingredientes.

Como colofón, cada alumno e alumna presentou unha peza artística que engadía un toque de beleza e orixinalidade á exposición, demostrando que a panadaría e a bolaría son moito máis que un oficio, son unha arte.

Un aspecto fundamental que se puido apreciar en todos os traballos foi o uso de procesos de fermentación en frío, tal e como se realiza nunha panadería profesional, o que garante uns resultados de máxima calidade en sabor, textura e conservación.

Dende o CIFP Paseo das Pontes queremos expresar a nosa máis sincera noraboa a todo o alumnado por este magnífico traballo e polo esforzo e a paixón que demostraron durante todo o curso. Tamén queremos recoñecer e agradecer o labor fundamental do profesorado, que coa súa experiencia e dedicación guiou a estes futuros profesionais da panadaría e a bolaría artesanal.

#PanadaríaArtesanal #BolaríaArtesanal #CIFPPaseoDasPontes #TraballosFinDeCurso #MasaNai #FermentaciónEnFrío #CereaisTradicionais #Pseudocereais #PanesEspeciais #Bolaría #Hojaldre #Doce #Salado #PezaArtística #FormaciónProfesional #Galicia

Deja una respuesta

Start typing and press Enter to search